Frankfurter med snabb surkål

Frankfurter med snabb surkål

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Så smarrig lunchrätt!
Annons

Ingredienser

    1. 4 st frankfurterkorvar eller annan favoritkorv
    2. 4 st korvbröd, gärna av surdeg
    3. 1 dl grov fransk senap
    4. 1/2 dl crème fraiche
  1. Surkål

    1. ca 300 g spetskål
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st morötter, gärna i olika färg
    4. 1 msk senapsfrön
    5. 1 tsk hel kummin
    6. 3 dl vatten
    7. 3/4 dl ättiksprit, 12 %
    8. 2–3 msk strösocker
    9. 2–3 msk rapsolja
    10. 1 dl grovt hackad persilja
    11. salt och malen vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skiva kålen supertunt, gärna med en mandolin. Skiva lök och morötter. Lägg det skivade i en bunke och blanda med senapsfrön och kummin.

    2. 2.

      Koka upp vattnet med ättiksprit och socker. Häll det kokande vattnet över kålen och låt stå och dra i ca 20 min.

    3. 3.

      Ta upp det skivade och låt det rinna av. Lägg över i en skål och blanda ner lite rapsolja och persiljan. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Skär upp bröden och värm dem i ugnen. Grilla eller stek korvarna och lägg dem i bröden och servera tillsammans med senapen som blandats med crème fraiche. Lägg upp surkålen bredvid.

Är innehållet i detta recept olämpligt?