Foccacia

Foccacia

Av: / Foto: baka med frida
150 min
2 bröd
Annons

Ingredienser

    1. 25 gr jäst (halv paket)
    2. 3 dl ljummet vatten
    3. 0,5 dl olivolja
    4. 2 msk honung
    5. 7 dl vetemjöl
  1. Med körsbärstomater och basilika

    1. 1 sats foccaciadeg
    2. körsbärstomater
    3. Basilika
    4. Olivolja
    5. Salt
  2. Feta och soltorkade tomater

    1. Fetaost
    2. Soltorkade tomater
    3. Olivolja
    4. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Focaccia, grundrecept Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

    2. 2.

      Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

    5. 5.

      Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

    6. 6.

      Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

    7. 7.

      Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

    8. 8.

      Välj nu vad du ska smaksätta foccacian med.

    9. 9.

      Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?