Focaccia med rosmarin & parmesan

Focaccia med rosmarin & parmesan

Av: / Foto: mitt kök
30 min
1 bröd
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 6 dl ljummet vatten
    3. 0.5 msk salt
    4. 1/3 dl olivolja
    5. 12-13 dl vetemjöl
    6. rosmarin
    7. olivolja
    8. havssalt
    9. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör tills jästen löst sig.

    2. 2.

      Blanda ner salt, olivolja och vetemjöl. (ev. även lite rosmarin om man vill ha det i degen) Arbeta ihop degen tills den känns riktigt smidig. Testa genom att mjöla fingret och tryck ner det i degen, när degen går tillbaka är den färdigknådad.

    3. 3.

      Baka ut i valfri oljad form. Lägg en handduk över.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa i cirka 45 minuter eller tills den har jäst upp till nästan dubbel storlek.

    5. 5.

      Ringla över olivolja och strö över havssalt, rosmarin och parmesan. Grädda focaccian mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?