Focaccia med rosmarin och svarta oliver

Focaccia med rosmarin och svarta oliver

Av: / Foto: Peter Phillips
120 min
6 stycken
En focaccia är ett perfekt buffé- och plockbröd eftersom det inte behövs smör eller annat pålägg.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 pkt jäst
    2. 1 tsk salt
    3. 4 dl ljummet vatten
    4. 4 msk mjölk
    5. 3 msk olivolja
    6. 10 dl vetemjöl
    7. 15–20 st urkärnade svarta oliver
    8. 3 kvistar rosmarin
    9. 3–4 msk olivolja
    10. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke, strö över salt. Häll på vattnet, lite i början så att jästen löser sig. Blanda i mjölk, olivolja och sist vetemjölet. Arbeta ihop degen ordentligt, gärna för hand. Den ska vara lite kladdig. Låt jäsa ca 45 min.

    2. 2.

      Stjälp upp degen i en mjölad långpanna och platta till och tryck ut den mot kanterna. Sätt ugnen på 200°.

    3. 3.

      Tryck ner oliverna jämnt fördelat över brödet tillsammans med några rosmarinkvistar. Låt jäsa i 15 minuter och ringla över olivolja och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?