Focaccia med oliver och soltorkad tomat

Focaccia med oliver och soltorkad tomat

Av:
16 st
Annons

Ingredienser

    1. 25 g Jäst
    2. 4 dl Ljummet vatten
    3. 1 msk Brödsirap
    4. 2 1/2 dl Durumvetemjöl
    5. 6 dl Vetemjöl special
    6. 1 dl Färska örter
    7. 1/2 dl Olivolja
    8. 2 tsk Salt
    9. Halverade oliver
    10. Soltorkad tomat
    11. Pinjekärnor
    12. Flingsalt
    13. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Lös jästen i vattnet och knåd a sedan ihop alla ingredienser fram till oljan. Rör sedan ner oljan och knåda i 10 minuter. Blanda därefter ner saltet och knåda ytterligare 5-8 minuter.

    2. 2.

      Pensla en långpanna med olivolja och lögg ner degen. Pensla ovansidan med degen och täck med plastfilm. Låt jäsa i 2 timmar.

    3. 3.

      Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela i portionsbitar. Lägg dem på en klädd plåt och och gör fördjupningar i degen. Pensla bitarna med olivolja med vitlök i. Stick ner soltorkade tomater och oliver. Strö pinjekärnor och flingsalt över.

    4. 4.

      Grädda ca 8 minuter i 250 grader. Spruta in vatten med en blomspruta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?