Focaccia

Focaccia

Av: / Foto: Aina C Hole
120 min
1 långpanna
Ett gott saftigt italienskt brytbröd, perfekt vid sidan av sallader eller soppor.
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 paket jäst
    2. 6 dl vatten
    3. 800 g vetemjöl
    4. 1 tsk salt
    5. 2 msk socker
    6. 1 glas svarta oliver
    7. 3 dl olivolja
    8. 2 st vitlöksklyftor
    9. 1 st rödlök
    10. 1 st rosmarinstjälk
    11. 1 msk havssalt (till dekoration)

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen och rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt mjöl, salt, socker, oliver och 1 dl av olivoljan. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.

    2. 2.

      Häll ut 1 dl av olivoljan på en bakplåt, lägg på degen och tryck ut den över plåten som en pizzabotten.

    3. 3.

      Strö över hackad vitlök, rödlök och rosmarin och ringla över resten av olivoljan. Tryck ner det du strött över degen och låt jäsa i 30 minuter. Strö över lite havssalt.

    4. 4.

      Grädda brödet på 200° i cirka 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?