Focaccia

Focaccia

Av: / Foto: koket.se
Ett bröd med medelhavskänsla som passar på allehanda bufféer eller till soppa. Det här brödet kan man hälla från degbunken direkt på plåten. Receptet kan halveras.
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 50 g jäst
    2. 1 l vatten
    3. 0,5 dl olivolja
    4. 2 tsk salt
    5. 3 dl grahamsmjöl
    6. 16 dl vetemjöl
  2. Innan gräddning

    1. 2 msk olivolja
    2. 1 tsk flingsalt
    3. 1 tsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i degbunken och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en lös deg, helst i maskin.

    2. 2.

      Låt degen jäsa i bunken i ca 1 timme.

    3. 3.

      Rör ihop degen och häll ut den på bakplåtspappersklädd långpanna eller plåt.

    4. 4.

      Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.

    5. 5.

      Pensla med olja och strö över salt och rosmarin. Grädda i ca 25 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?