Focaccia

Focaccia

Av:
120 min
2 plåtar
Annons

Ingredienser

    1. 50 g jäst
    2. 6 dl vatten
    3. 1 dl olja
    4. 1 msk flingsalt
    5. 0,5 dl honung
    6. 14 dl vetemjöl special

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

    2. 2.

      Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

    4. 4.

      Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

    5. 5.

      Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

    6. 6.

      Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

    7. 7.

      Baka brödet i mitten av ugnen på 220 grader cirka 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?