Fluffiga kokosrutor

Fluffiga kokosrutor

/ Foto: Lisa Björner
45 min
25 Stycken
Dessa fluffiga små bakelser smakar underbart av kokos och choklad. De passar utmärkt till alla tillfällen och lär bli en ny favorit på fikabordet.
Fler recept på:
Jul, Barnkalas, Advent, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Fluffig kokosrutor

    1. 2 msk gelatinpulver
    2. 6 msk Vatten
    3. 1 st äggvita
    4. 5 dl Socker
    5. 1.5 dl hett vatten
    6. 1 dl Kallt vatten
  2. Topping

    1. 2.5 dl kokos
    2. 1.5 msk kakao

Gör så här

    1. 1.

      Blanda gelatinet med vattnet och låt det svälla cirka 5 minuter. Blanda äggvita och socker i en stor bunke.

    2. 2.

      Lös upp gelatinet i det heta vattnet och blanda därefter i det kalla. Häll lösningen över sockerblandningen och vispa den kraftigt tills den är riktigt tjock. Det tar 20-25 minuter så använd gärna en köksmaskin. Det går också med en elvisp, men tänk på att låta den vila lite emellanåt.

    3. 3.

      Skaka ihop kokos och kakao i en plastpåse. Strö ett tunt lager i botten av en form, ca 20X30 cm. Bred ut massan i formen och släta till ytan. Strö över strössel så att ytan täcks. Täck över formen och ställ den i kylen tills massan stelnat, det tar cirka 2–3 timmar. Skär längs med kanten så att den stelnade massan lossnar.

    4. 4.

      Vänd upp på ett stort fat eller bricka. Skär i fyrkanter eller tryck ut rundlar. Vill man kan man doppa även kanterna i strösslet.

Fler recept på:
Jul, Barnkalas, Advent, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?