Fluffig försommartårta

Fluffig försommartårta

Av: / Foto: Johanna Åkerberg Kassel
60 min
10 bitar
Recept på fluffig försommartårta - mums!
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas, Bakelser, Tårta
Annons

Ingredienser

    1. 300 g smör, rumsvarmt
    2. 7 dl strösocker
    3. 6 dl vetemjöl
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 1 st ägg
    6. 8 st ägg, delade i gulor och vitor
    7. 1 1/2 dl mjölk
    8. 300 g rabarber
    9. 1 dl vatten
    10. 1 dl strösocker
    11. 5 dl grädde
    12. 1 liter jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Vispa smör och 3 dl socker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver blandat och vispa på låg hastighet till en smet.

    2. 2.

      Blanda ner det hela ägget, alla äggulor och mjölk. Rör till en slät smet. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng. Bred ut marängen över smeten på plåten.

    4. 4.

      Ställ in i 175° varm ugn och grädda i ca 40 min eller tills bottnen är färdig och marängen är puffig och har fin färg. Ta ut och låt svalna.

    5. 5.

      Skär rabarberna i ca 10 cm långa bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull och tillsätt rabarberna. Låt sjuda i några minuter tills rabarberna mjuknar.

    6. 6.

      Vispa grädden fluffig.

    7. 7.

      Dela tårtbottnen på mitten. Lägg ut rabarberna i ett jämnt lager på den ena bottnen. Lägg över den andra bottnen som ett lock. Täck med vispad grädde och garnera med jordgubbar.

Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas, Bakelser, Tårta
Är innehållet i detta recept olämpligt?