Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Av:
35 min
4 portioner
Mustig gryta med fläskytterfilé, bacon och crème fraiche, serveras med ris eller matvete. Enkel att laga och passar till vardag som helg.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskytterfilé
    2. 1 msk olivolja
    3. 1/2 tsk svartpeppar
    4. 90 g strimlad bacon
    5. 250 g delade champinjoner
    6. 1 st hackad gul lök
    7. 1 st riven vitlöksklyfta
    8. 2 dl vatten
    9. 1 st köttbuljongtärning
    10. 1 st slantad morot
    11. 2 dl crème fraiche
    12. 1 tsk kinesisk soja
    13. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och skär köttet i 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och bryn på båda sidor i olja. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.

    2. 2.

      Stek bacon till det fått färg. Tillsätt champinjoner, lök och vitlök. Stek under omrörning någon minut till.

    3. 3.

      Lägg tillbaka köttet med dess saft och häll på vatten. Lägg i buljong, morot, crème fraiche och häll i soja. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt.

    4. 4.

      Servera med matvete eller ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?