Fläskytterfilé ugnsbakad med tomat och rosmarin

Fläskytterfilé ugnsbakad med tomat och rosmarin

Av: / Foto: Swea
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Fläskytterfilé

    1. 800 G Fläskytterfilé
    2. 400 G Cocktailtomater
    3. 200 G Haricot vers/färska eller tinade
    4. 4 St Vitlöksklyftor
    5. 4 Kvistar Färsk rosmarin
    6. 1,5 Dl Rödvin
    7. 1-2 Msk Kalvfond

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Bryn filén runt om i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form med kant. Lägg haricot vers och tomater runt om köttet. Tryck ner de fyra vitlöksklyftorna bland tomaterna. Stick ner rosmarinkvistarna. Slå över rödvin och fond.

    2. 2.

      Ta ut formen när köttet är färdigt och lyft försiktigt ut det. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka skivorna i formen. Servera med ett gott lantbröd och grönsallad. Vill man ha en matigare måltid, servera potatis eller quinoa till

Är innehållet i detta recept olämpligt?