Fläskytterfilé med senapssås

Fläskytterfilé med senapssås

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
40 min
4 portioner
Du bara måste prova vår härliga fläskytterfilé som toppas med knaperstekt bacon!
Fler recept på:
Budgetmat, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fläskytterfilé
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
    5. 125 g bacon
  1. Senapssås

    1. 2 dl sky + vatten
    2. 1 dl vitt vin
    3. 2 msk konc kalvfond
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 3 dl matlagningsgrädde
    6. 2 tsk kinesisk soja
    7. 2 msk dijonsenap
  2. Garnering

    1. färsk timjan
  3. Serveringsförslag

    1. råris
    2. kokta grönsaker
    3. inlagd gurka
    4. inlagd paprika

Gör så här

    1. 1.

      Putsa och skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Stek köttet i smör, salta och peppra. Skölj ur pannan och ta till vara skyn till såsen. Strimla och stek baconet.

    2. 2.

      Senapssås: Blanda sky, vatten, vin, fond, mjöl och grädde och koka upp i en kastrull under omrörning. Tillsätt soja och senap. Låt sjuda 3 min och smaka av med salt och peppar. Lägg köttet i såsen och låt koka upp.

    3. 3.

      Strö baconet över och garnera med timjan. Servera med råris som blandats med kokta grönsaker, inlagd gurka och paprika.

Fler recept på:
Budgetmat, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?