Fläskytterfilé med kantarellsås

Fläskytterfilé med kantarellsås

Av:
2 Port
200°C
Annons

Ingredienser

    1. 400 gr Fläskytterfilé
    2. 1/2 msk Hel rosépeppar
    3. 1/2 tsk mortlad hel
    4. svartpeppar
    5. 1/2 msk flingsalt
    6. 1/2 msk olja
  1. Kantarellsås

    1. 200 gr Kantareller
    2. 1 msk Smör
    3. 1/2 dl Vatten
    4. 1 1/2 dl Grädde
    5. 1/2 tsk Soya
    6. 1/2 tsk Salt
    7. 1/4 tsk Svartpeppar
    8. 1/2 msk Hel rosépeppar

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet om det behövs och krydda runt om med rosépeppar, svartpeppar och flingsalt. Stek i en het panna med lite olja tills köttet fått en fin stekyta runt om hela.

    2. 2.

      Låt stå i ugnen ca 20 min till en innertemperatur på 67°C.

    3. 3.

      Stek svampen i smör tills all vätska försvunnit och svampen börjar få lite färg. Slå på vatten, grädde och soya. Smaka av med kryddorna. Låt småputtra i 5 minuter, späd eventuellt med vatten om det behövs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?