Fläskytterfilé med grönsaker och senapsdressing

Fläskytterfilé med grönsaker och senapsdressing

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 port
Servera med vitlökssmör!
Fler recept på:
Broccoli, Avokado, Tomater, Valnötter, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fläskytterfilé
    2. 1 msk smör
    3. 200 g haricots verts
    4. 200 g broccoli
    5. 2 st avokado
    6. 200 g cocktailtomater
    7. 1 dl hyvlad parmesan
    8. 3 msk hackade valnötter
    9. salt
    10. peppar
  1. Dressing:

    1. 2 msk olja
    2. 2 msk vatten
    3. 2 msk dijonsenap
    4. 2 st pressade vitlöksklyftor
    5. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Koka haricots verts och broccoli i saltat vatten 1 min. Skär avokadon i halvor och dela tomaterna.

    2. 2.

      Skiva köttet i ca 1/2 cm tjocka skivor. Stek några min per sida, salta och peppra.

    3. 3.

      Vispa ihop dressingen. Blanda grönsakerna och häll dressingen över.

    4. 4.

      Servera grönsakerna med varma köttskivor. Strö över ost och hackade valnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?