Fläskytterfilé med dragon och avokadokräm

Fläskytterfilé med dragon och avokadokräm

Av:
30 min
4
Fläskytterfilé med dragon- och avokadokräm. Potatisen skärs i klyftor och tillagas i ugnen. Lägg till sallad.
Annons

Ingredienser

  1. potatisar

    1. 8
  2. Rödlök

    1. 1
  3. Olivolja

  4. Salt och peppar

  5. Avokador

    1. 2
  6. Creme fraiche

    1. 0,5 dl
  7. Dragon

    1. 2 tsk
  8. Vitvinsvinäger

    1. 2 tsk
  9. Fläskytterfilé

    1. 600 g
  10. Sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°C och sätt samtidigt in en ugnsplåt.

    2. 2.

      Skär potatisen i klyftor och skala och klyfta löken. Blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.

    3. 3.

      Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa dem med crème fraiche, dragon och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Kött: Skiva fläskytterfilén och stek i matfettet runt om och krydda med salt och peppar. Lägg köttet på potatisplåten några minuter tills innertemperaturen är 70°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?