Fläskrullader med gräddsås

Fläskrullader med gräddsås

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Fläskrullader med gräddsås.
Fler recept på:
Äpple, Potatis, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 800 g skinkschnitzlar (4 stora eller 8 mindre som bankas ut)
  1. Fyllning

    1. 1 st äpple, tärnat
    2. 100 g katrinplommon
    3. 140 g tärnat bacon
    4. 1/2 dl syltlök
    5. 2 msk grovhackad persilja
    6. 2 msk smör
  2. Gräddsås

    1. 5 msk smör
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 3 dl vatten utrört i stekskyn
    4. 2 1/2 dl vispgrädde
    5. 2 msk gelé
    6. 2 msk kalvfond
    7. 3 msk ljus japansk soja, Kikkoman
    8. salt, svartpeppar
  3. Garnering

    1. kryddgrönt, t ex persilja
    2. grillad tomatkvist

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Tärna äpplet, finhacka katrin- plommonen. Blanda ihop bacon, syltlök, äpple, katrinplommon och finhackad persilja.

    2. 2.

      Om du köpt fjärilskotletter så banka ut dessa till önskad storlek.

    3. 3.

      Placera köttet plant på en skärbräda. Lägg ca 1/2 dl fyllning på varje skiva. Rulla ihop från kortsidan till en rullad. Fäst skarven med tandpetare.

    4. 4.

      Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Spara stekskyn. Flytta över rulladerna i en smord ugnsform och stek vidare i ugnens mitt i ca 40 minuter.

    5. 5.

      Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Koka ur stekpannan med vatten. Sila och vispa ner stekskyn i smör- och mjölblandningen. Tillsätt grädde, gelé, fond och soja. Koka ihop under omrörning till en sås. Om det behövs, red av med majsena. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera rulladerna med sås och klyftpotatis. Kokta grönsaker, gelé och saltgurka är goda tillbehör.

Fler recept på:
Äpple, Potatis, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?