Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

Av:
50 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 300 g Bacon el. sidfläsk
    2. 4 st Ägg
  2. Mejeri

    1. 8 dl Standardmjölk
    2. 2 msk Smör el. margarin
  3. Skafferi

    1. 4 dl Vetemjöl
    2. 0,5 tsk Salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skär fläsket i tärningar.

    3. 3.

      Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Tillsätt fläsket.

    4. 4.

      Smörj en ugnsfast form eller långpanna med matfett. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills den "stannat" och fått fin färg.

    5. 5.

      Servera med lingon- eller jordgubbssylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?