Fläskmedaljonger på grönsaker

Fläskmedaljonger på grönsaker

Av:
3 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 rödlökar
    2. 2 paprika
    3. 1 liten aubergine
    4. 1 zucchini
    5. 250 g körsbärstomater
    6. 1-2 klyftor vitlök
    7. 1 tsk färska rosmarinblad
    8. några myntablad
    9. 2 msk olivolja
    10. salt
    11. peppar
    12. 400 g fläskfilé
    13. 1 msk ister

Gör så här

    1. 1.

      Skär grönsakerna i små bitar. Halvera tomaterna. Skala och mosa vitlöksklyftorna. Finhacka rosmarin och mynta.

    2. 2.

      Lägg grönsaker, olivolja, vitlök, rosmarin, mynta, salt och peppar i en skål. Blanda väl och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek i mitten av ugnen i 20 min, 200°C.

    3. 3.

      Skär fläskfilén i medaljonger, salta och peppra. Hetta upp ister i en stekpanna och bryn medaljongerna runtom.

    4. 4.

      Lägg medaljongerna ovanpå grönsakerna och ugnsstek allt i ytterligare 10-15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?