Fläsklägg med rotmos

Fläsklägg med rotmos

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Fläsklägg
    2. 1 st Morot
    3. 1 st Gul lök
    4. 6 st Kryddpepparkorn
    5. 1 st Lagerblad
  1. Rotmos

    1. 300 g Kålrot
    2. 300 g Morötter
    3. Spad från fläsklägg
    4. 600 g Potatis
    5. Salt och vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta så att det täcker med vatten. Låt koka upp och skumma av.

    2. 2.

      Skär moroten och löken i bitar. Lägg dem i grytan och tillsätt kryddpepparkorn och lagerblad. Sänk värmen och låt sjuda i ca 1 - 1 ½ timme. Köttet är klart när det lossnar lätt från benet. Ta av grytan och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Skala kålroten och morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på nästan allt spad från fläsklägget. Spara lite spad i grytan. Koka dem i 30 min.

    4. 4.

      Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg dem i grytan med rotmosen och låt koka i 15 min tills allt är mjukt. Spara lite av spadet.

    5. 5.

      Mosa rotmoset. Vispa moset fluffigt och späd med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör i smör efter smak.

    6. 6.

      Servera fläsklägget med rotmos och senap.

Är innehållet i detta recept olämpligt?