Fläskkotletter med haricots verts och vitlökssmör

Fläskkotletter med haricots verts och vitlökssmör

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 fläskkotletter
    2. 50 g smör
    3. 450 g haricots verts
    4. salt
    5. peppar
  1. Vitlökssmör

    1. 150 g smör, rumstempererat
    2. 1 msk persilja, torkad
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 1 msk citronjuice
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop det rumstempererade smöret, persilja, vitlök och citronsaft. Tillsätt även salt och peppar. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Snitta kotletternas fettkant med en vass kniv så håller de sig plana när du steker eller grillar dem. Salta och peppra.

    3. 3.

      Grilla eller stek kotletterna i smör, cirka 3 minuter på varje sida eller tills temperaturen uppnått 70°C intill benet. Bönorna kan med fördel tillagas i samma stekpanna.

    4. 4.

      Servera kotletterna och bönorna med en rejäl klick vitlökssmör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?