Fläskkotlett med sötsur sås

Fläskkotlett med sötsur sås

Av:
2 Personer
Huvudrätt, fläskkottlett med ris i kinesisk sås
Annons

Ingredienser

    1. 2 st fläskkotletter 8150-175 gram)
    2. 2 st tomater
    3. 1 st gul lök
    4. 1 bit gurka
    5. 2 1/2 msk socker
    6. 2 msk vinäger
    7. 1 1/2 msk majsmjöl
    8. 2 msk soja
    9. 5 msk vatten
    10. 1 st saften av apelsin
    11. 1/2 tsk ingefära
    12. smör
    13. Ris till serveringen

Gör så här

    1. 1.

      Skiva löken. Skär tomaterna i klyftor. Skala gurkan, dela den på längden, i stavar.

    2. 2.

      Panera och stek fläskkotletterna. Håll kotletterna varma.

    3. 3.

      Blanda socker, vinäger, majsmjöl, soja, vatten, apelsinsaften och ingefära i en skål. Rör om.

    4. 4.

      Fräs löken lätt i smör, 3-4 minuter. Slå i gurkan, fräs ytterligare 2 minuter. Lägg i tomaterna, fräs 2 minuter till.

    5. 5.

      Häll i såsblandningen och låt koka upp. Rör om.

    6. 6.

      När såsen blivit geléartad slå den över kotletterna.

    7. 7.

      Servera med ris

Är innehållet i detta recept olämpligt?