Fläskkotlett med balsamicomarinerade jordgubbar

Fläskkotlett med balsamicomarinerade jordgubbar

Av:
35 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 900 g fläskkotletter, benfri
    2. flingsalt
    3. peppar
    4. 12 jordgubbar, färska skivade
    5. 20 blad basilika, hackad
    6. 3 msk balsamvinäger
    7. 3 msk olivolja
    8. 10 skivor salami, strimlad
    9. 50 g babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Krydda köttet ordentligt på båda sidorna, låt det vila i rumstemperatur i ca 20 minuter.

    2. 2.

      Under tiden blandar du ihop jordgubbar, basilika, balsamvinäger, en tredjedel av olivoljan och lite salt och peppar. Ställ åt sidan i 15 minuter.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Hetta upp olja i en stekpanna. Stek fläskkotletterna på båda sidorna tills de är gyllenbruna, ca 3 minuter per sida.

    5. 5.

      Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i ugnen i 10–15 minuter, eller tills det är helt genomstekt.

    6. 6.

      Under tiden blandar du salamin med jordgubbarna och basilikan.

    7. 7.

      Toppa fläskkotletterna med de balsamicomarinerade jordgubbarna. Servera med babyspenat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?