Fläskkarré med fänkålssås

Fläskkarré med fänkålssås

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Fläskkarré i bit
    2. 2 st Morötter
    3. 1 st Gul lök
    4. 1 st Selleristjälk
    5. 2 st Vitlöksklyftor
    6. Kycklingfond
    7. Kalvfond
    8. 3 dl Rödvin
    9. 1 tsk Tomatpuré
    10. Timjan
    11. Rosmarin
    12. Fänkålsfrön

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök, vitlök, morötter och selleri fint. Bryn i smör och tillsätt tomatpuré och vin och koka in.

    2. 2.

      Ta hälften av köttet och putsa bort senor och fett och bryn i smör.

    3. 3.

      Häll köttet och grönsakerna i en kastrull och tillsätt kyckling-/kalv-fond så att det täcker köttet och grönsakerna.

    4. 4.

      Koka under lock i 3-4 timmar till köttet faller samman. Sila av såsen och spara köttblandningen.

    5. 5.

      Reducera såsen och smaka av salt, peppar och mortlade fänkålsfrön. Blanka av med smör.

    6. 6.

      Skär resterande kött i 3x3 cm tjocka skivor. Gnid in smör och salta och peppra. Grilla i 4-5 min på alla sidor och låt vila i ugnen vid 65 grader.

    7. 7.

      Smaka av långkoksköttet med finhackad rosmarin och timjan, salt och peppar.

    8. 8.

      Tranchera det grillade köttet och montera med lånkoksköttet, syltade grönsaker och blomkålspuré.

Är innehållet i detta recept olämpligt?