Fläskfilétoast

Fläskfilétoast

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 200 g fläskfilé
    2. 1 msk olivolja
    3. salt
    4. svartpeppar
    5. 2 tomater
    6. 1/2 gurka
    7. 125 g mozzarella
    8. 4 skivor grov fullfranska
    9. 4 tsk tomatpuré
    10. ca 1/2 tsk torkad oregano
    11. färsk basilika
  1. Övrigt

    1. tandpetare

Gör så här

    1. 1.

      Skär fläskfilén i knappt 1 cm tjocka skivor. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna och stek skivorna 1-2 min på varje sida. Ta upp dem ur stekpannan och och salta och peppra på båda sidor

    2. 2.

      Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor. Ta bort stjälkfästena. Skala gurkan och skär den i tunna skivor. Låt mozzarellan rinna av och skär den i tunna skivor

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200 grader. Rosta brödskivorna och bred 1 tsk tomatpuré på varje skiva. Täck varje brödskiva med gurkskivor och lägg en tomatskiva ovanpå. Strö en nypa av vardera salt, peppar och oregano på varje tomat

    4. 4.

      Lägg 1-2 skivor fläskfilé på varje toast beroende på hur stora skivorna är. Lägg mozzarellaskivorna ovanpå fläskfilén. Fäst ost och fläskfilé med en tandpetare. Lägg brödskivorna på en plåt och sätt in dem i ugnen 10-15 min tills mozzarellan börjar smälta

    5. 5.

      Garnera fläskfilétoasten med färska basilikablad. Servera genast

Är innehållet i detta recept olämpligt?