Fläskfilétacos med salsa och picklad rödlök

Fläskfilétacos med salsa och picklad rödlök

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fläskfilé
    2. 1 msk soja
    3. 1 hackad gul lök
    4. 1 msk olja
    5. 1 tsk salt
    6. 1 krm peppar
    7. 1 tsk chilipulver
    8. 1 msk spiskummin
    9. 2 tsk koriander
    10. 2 klyftor pressad vitlök
  1. Salsa

    1. 250 g små tomater
    2. 1/2 gurka
    3. 1 gul paprika
    4. 1 dl grovhackad persilja
    5. 1 msk limesaft
    6. 2 msk olja
  2. Picklad rödlök

    1. 1,5 rödlök
    2. 1,5 msk ättikssprit, 12 %
    3. 3 msk strösocker
    4. 2 msk vatten
  3. Till servering

    1. 10 tortillabröd
    2. 3 dl gräddfil
    3. 1 burk tacosås

Gör så här

    1. 1.

      Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda ättikssprit, vatten och socker. Lägg löken i lagen och låt ligga i minst 30 min

    2. 2.

      Strimla köttet och blanda det med soja. Stek med gul lök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt salt, kryddor och vitlök

    3. 3.

      Salsa: skär grönsakerna i småbitar. Blanda samtliga ingredienser

    4. 4.

      Servera köttet i tacobröd med salsan och övriga tillbehör

Är innehållet i detta recept olämpligt?