Fläskfilepanna med oliver och tomater

Fläskfilepanna med oliver och tomater

Av:
60 min
4 Fläskfilé
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 2 St Gul lök
    2. 2 Msk Grovhackad vitlök
    3. 2 Msk Olja
    4. 600 G Fläskfilé
    5. 2 Msk Vetemjöl
    6. 2 Dl Vitt vin
    7. 1,5 Msk Kycklingfond
    8. 2 Dl Grädde
    9. 12 St Körsbärstomater
    10. 12 Remsor Soltorkade tomater
    11. 16 St Gröna oliver
    12. Salt
    13. Pepoar
  2. Servera med pressad potatis

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär löken i tunna båtar. Grovhacka vitlöken.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök sakta i 10 minuter. Lägg löken i en skål och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Dela fläskfilén i tolv bitar och vänd dem i mjölet. Hetta upp stekpannan och stek köttet någon minut på varje sida. Häll i vinet och låt det koka tills hälften återstår. Tillsätt grädde och fond och rör sedan i alla grönsaker och lökfräset. Låt allt puttra några minuter och smaka av med fond, salt och svartpeppar. Servera grytan rykande het tillsammans med pressad potatis

Är innehållet i detta recept olämpligt?