Fläskfilepanna med gorgonzola o bacon

Fläskfilepanna med gorgonzola o bacon

Av:
60 min
4 Fläskfilé
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 700 G Fläskfilé
    2. 1 Tsk Salt
    3. 1 Krm Svartpeppar
    4. 0,5 St Purjolök
    5. 150 G Sockerärtor
    6. 140 G Bacon
    7. 3 Dl Grädde
    8. 2 Msk Dijonsenap
    9. 150 G Ädelost
    10. 3 Msk Persilja hackad
    11. 5 Dl Ris
    12. 1,5 Dl Riven lagrad ost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° Putsa filen och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i matfett. Salta och peppra.

    2. 2.

      Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärtorna. Fräs lök och sockerärtor blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.

    3. 3.

      Fördela lök och sockerärtor i en ugnstålig form, lägg fileskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.

    4. 4.

      Blanda grädde och senap, smaka av med kryddor. Klicka ner ädelosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13-15 min eller tills osten fått en fin och gyllene färg. Ta ut och toppa med resterande bacon och hackad persilja

Är innehållet i detta recept olämpligt?