Fläskfilégryta med spenat och senap

Fläskfilégryta med spenat och senap

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Fläskfilégryta med svamp, spenat och senap.
Fler recept på:
Grytor, Sallad, Fläskfilé, Svamp, Vitlök, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 1 fläskfilé
    2. 1/2 msk soja
    3. 2 msk smör
    4. 1 tsk salt
    5. 2 krm peppar
    6. 150 g champinjoner
    7. 150 g strimlad rökt skinka eller varmrökt bog
    8. 40 g babyspenat
    9. 1 st vitlöksklyfta
    10. 2 dl sky
    11. 2 1/2 dl grädde
    12. 2 msk vetemjöl
    13. 2 msk senap

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i skivor. Blanda dessa med sojan. Bryn skivorna i smör i en stekpanna. Salta och peppra, lägg över det i en traktörpanna.

    2. 2.

      Skölj ur stekpannan med vatten mellan varje stekomgång, tag tillvara skyn.

    3. 3.

      Skär svampen i bitar. Stek den och skinkan, blanda ner spenaten. Pressa över vitlök.

    4. 4.

      Häll över skyn, blanda grädden med mjöl. Rör ner den i såsen liksom senap, sjud några min.

    5. 5.

      Lägg ner köttet i såsen, sjud fem min. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris, sockerärter och sallad.

Fler recept på:
Grytor, Sallad, Fläskfilé, Svamp, Vitlök, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?