Fläskfilégryta med spännande smaker

Fläskfilégryta med spännande smaker

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 port
Fräscht och fantastiskt gott!
Fler recept på:
Fläskfilé, Citron, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g fläskfilé
    2. 2 stjälkar citrongrässtjälkar
    3. 1 st squash
    4. 2 st paprikor
    5. 2 msk smör el olja
    6. 3 msk råsocker
    7. 2 msk flytande honung
    8. 3 msk kinesisk soja
    9. saft av 1 lime
    10. 3 msk riven färsk ingefära
    11. 2 dl vatten
    12. 2 msk jordnötssmör
    13. 3 dl ris
    14. koriander

Gör så här

    1. 1.

      Ansa fläskfilén och skär i cm-tjocka skivor. Ta bort översta hårda lagret på citrongräset och skär resten i skivor. Tärna squashen och skär paprikan i strimlor.

    2. 2.

      Stek filén i lite smör på båda sidor. Tillsätt råsocker och honung, låt karamellisera några min. Tillsätt soja, limesaft och ingefära. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme 5 min under lock.

    3. 3.

      Rör ner grönsakerna, vatten och jordnötssmör. Låt koka under lock ytterligare 10 min.

    4. 4.

      Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Strö färsk koriander över grytan och servera med riset.

Fler recept på:
Fläskfilé, Citron, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?