Fläskfilégryta med selleri

Fläskfilégryta med selleri

Av: / Foto: Kent Jardhammar
50 min
4 portioner
Härlig fläskfilégryta med tomat och selleri.
Fler recept på:
Grytor, Tomater, Chili, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 2 st morötter
    2. 2 st gula lökar
    3. 200 g stjälkselleri
    4. 1 st fläskfilé (ca 500 g)
    5. smör
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 krm chilipulver
    9. vatten
    10. 400 g krossade tomater
    11. 3 msk tomatpuré
    12. 1 dl torrt vitt vin
    13. 1 st köttbuljongtärning
    14. 1 st lagerblad
    15. 1 tsk timjan
    16. 1 msk potatismjöl
    17. 2 tsk soja
  1. Servering

    1. Ris som kokats gult med saffran eller gurkmeja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva 2 morötter, hacka 2 gula lökar. Skiva 200 g stjälkselleri.

    2. 2.

      Skiva 1 fläskfilé, ca 500 g, och bryn den i smör i en stekpanna i omgångar. Krydda med 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 krm chilipulver.

    3. 3.

      Skölj ur med 1 dl vatten och ta till vara skyn. Lägg över köttet i en gryta.

    4. 4.

      Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna utan att de får färg. Lägg över dem i grytan.

    5. 5.

      Tillsätt 400 g krossade tomater, 3 msk tomatpuré, 1 dl torrt vitt vin, skyn, 1 köttbuljongtärning, 1 lagerblad och 1 tsk timjan. Låt sjuda under lock i 10 min.

    6. 6.

      Blanda 1 msk potatismjöl och 2 msk vatten och rör ner i grytan. Låt den få ett uppkok. Färga med 2 tsk soja.

    7. 7.

      Servera med ris som kokats gult med saffran eller gurkmeja.

Fler recept på:
Grytor, Tomater, Chili, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?