Fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta med kantareller

Av: / Foto: fredriksfika.allers.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskfilé, 500 g
    2. 250 g färsk svamp
    3. 1 st finhackad gul lök
    4. 3 dl grädde
    5. 2 dl crème fraiche
    6. 0,5 msk soja
    7. 1-2 msk maizenaredning
    8. Salt + svartpeppar
    9. Smör

Gör så här

    1. 1.

      Skiva och stek fläskfilén i smör på hög värme, salta och peppra. Ta ur köttet ur stekpannan och skölj ur stekpannan med 1 dl vatten, häll skyn över köttet och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Rensa svampen och dela i mindre bitar. Lägg svampen i stekpannan på medelvärme, stek tills vattnet har kokat in.

    3. 3.

      Lägg i ett par klickar smör i stekpannan tillsammans med svampen och tillsätt finhackade löken. Stek tills löken är mjuk.

    4. 4.

      Tillsätt köttet och skyn tillsammans med grädde, crème fraich och soya. Låt allt koka upp och sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer soya. När du steker köttet, se till att ha hög värme på stekpannan så att köttet får lite färg, det ger en mycket mustigare smak!

    5. 5.

      Red grytan med maizenaredning, jag använder alltid den då det blir glutenfritt.

    6. 6.

      Servera grytan med ris, potatis eller pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?