Fläskfilégryta dijon

Fläskfilégryta dijon

Av: / Foto: Katja Kristoferson
10 min
2 personer
Snabblagad räddningsplanka när det kommer oväntade gäster.
Fler recept på:
Grytor, Sallad, Fläsk, Fläskfilé, Rödlök, Svamp
Annons

Ingredienser

    1. 250 g skivad fäskflé
    2. ½ msk smör eller olja Ⓛ
    3. 1 st tunt klyftad rödlök
    4. 100 g delade champinjoner
    5. ½ st strimlad röd paprika
    6. ½ dl vatten
    7. 1 dl lätt-crème fraiche Ⓛ
    8. 1 msk dijonsenap
    9. 1 msk hackad färsk timjan
    10. 1 tsk kinesisk soja
  1. Garnering och tillbehör:

    1. timjan
    2. 2 dl kokt fullkornsris
    3. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Bryn köttet i smör och lägg över i en gryta.

    2. 2.

      Bryn lök, svamp och paprika i samma panna och lägg över i grytan. Vispa ur pannan med vatten och häll över i grytan tillsammans med crème fraiche, senap, timjan och soja. Låt puttra cirka 5 minuter. Servera med ris och sallad.

Fler recept på:
Grytor, Sallad, Fläsk, Fläskfilé, Rödlök, Svamp
Är innehållet i detta recept olämpligt?