Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

Av: / Foto: Jennys matblogg
4 Personer
Serveras med rotgrönsaker Tex* morot, potatis & lök ringla över olja & ströbröd för mer krispighet.
Annons

Ingredienser

    1. 1 St Fläskfilé
    2. 2 Pkt Bacon
    3. 2,5 Dl Creme fraiche
    4. 2,5 Dl Vispgrädde
    5. 2 Msk Kinesisk soja
    6. 2 Msk Kalvfond
    7. 1-2 Tsk Sambal oelek

Gör så här

    1. 1.

      Skär fläskfilen i tunna bitar.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med smör och stek lite av köttet i taget ( för att det inte ska koka) Stek på medelhög värme tills köttet får vacker färg.

    3. 3.

      Lägg sedan åt sidan medan du klipper ner baconet och steker det knaperstekt

    4. 4.

      Vänd då tillbaka köttet tillsammans med crème fraîche, grädde, soja, fond & sambal oelek.

    5. 5.

      Låt grytan sjuda ihop och servera sedan tillsammans med ugnsbakade rotgrönsaker

Är innehållet i detta recept olämpligt?