Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

Av:
2 Port
Annons

Ingredienser

    1. 350 gr Fläskfilé
    2. 1 st Gul el röd lök
    3. 1 st Paprika
    4. 1/2 msk Paprikapulver
    5. 1/2 Lagerblad
    6. Salt & Peppar
    7. Smör
    8. Rapsolja
    9. 1 dl Grädde
    10. 2 dl Vatten
    11. 1 msk konc kalvfond
    12. 1 msk majsstärkelse
    13. 1 1/2 msk Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Putsa bort större fettbitar från köttet. Skär det i drygt centimetertjocka skivor. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i bitar.

    2. 2.

      Bryn lök och paprika i lika delar smör och rapsolja. Ta upp och bryn därefter köttskivorna på båda sidor. Salta och peppra.

    3. 3.

      Lägg lök, paprika och kött i samma gryta. Krydda med paprikapulver, lagerblad och slå på vatten och kalvfond. Koka upp och sjud grytan i 6-7 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt grädde, koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?