Fläskfilégratäng & paprikasalsa

Fläskfilégratäng & paprikasalsa

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 port
Här gratinerar vi filén med en mild och krämig senapssås. Servera med en frisk paprikasalsa och potatisgratäng.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Rödlök, Vitlök, Chili, Citron, Fläskfilé, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. ca 700 g fläskfilé
    3. 2 msk smör
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 2 msk dijonsenap
    6. 2 msk finhackad persilja
    7. 1 dl riven lagrad ost
    8. 140 g skivad bacon
  1. Paprikasalsa

    1. 2 st gula paprikor
    2. 1 st röd paprika
    3. 1/2 st röd chili
    4. 1 st rödlök
    5. 2 msk olivolja
    6. 1 msk pressad citronsaft
  2. Potatisgratäng

    1. Ugn 225°
    2. ca 10 st potatisar
    3. 3 st vitlöksklyftor
    4. salt
    5. peppar
    6. 4 dl vispgrädde
    7. 2 dl ost

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filén, salta och peppra runtom. Bryn köttet i smör. Skär i skivor. Blanda crème fraiche, senap och persilja. Lägg skivorna i en smord ugnsform och toppa med såsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

    2. 2.

      Dela baconet i mindre bitar, stek dem gyllene. Toppa köttet med bacon och stek vidare i ugnen ca 5 min.

    3. 3.

      Paprikasalsa: Dela, kärna ur och tärna paprikor och chili. Skala och finhacka löken. Fräs grönsakerna blanka i olja utan att de får färg. Smaksätt med salt, peppar och citron. Servera till fläskfilén.

    4. 4.

      Potatisgratäng: Skala och skiva 8–10 potatisar. Varva skivorna med 3 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar i en smord ugnsform. Häll över 4 dl vispgrädde och strö över 2 dl riven ost. Ställ in i 225° varm ugn 50–60 min. Täck över med aluminiumfolie mot slutet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?