Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

Av:
6 port
Ugn 225 grader
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 pkt bacon a 140 g
    2. 800 g fläskfilé
    3. 1+1 msk smör
    4. 1 st gul lök
    5. 1 st röd paprika
    6. 250 g champinjoner
    7. 2 dl creme fraiche
    8. 2 dl vispgrädde
    9. 4 st ägg
    10. 1 st vitlöksklyfta
    11. 1 tsk oregano
    12. 3 dl riven ost
    13. 1/2 tsk chiliflakes
    14. lite hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Strimla baconet och stek det nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Putsa och skiva kötet och bryn det på högvärme på båda sidor så att de bara får färg och inte bli genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör.

    3. 3.

      Skala och hacka löken. Kärna ur och strimpla paprikan. Ansa och skiva svampen. Stek lök, paprika och svampt tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör.

    4. 4.

      Varva det stekta baconet, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform.

    5. 5.

      Vispa samman creme fraiche, grädde, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano och häll i formen. Grädda i 30 min.

    6. 6.

      Strö över ost och gratinera i 10 min.

    7. 7.

      Vid servering: Strö över chiliflakes och persilja. Servera med pressad potatis och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?