Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa köttet, salta och peppra runt om.
Hetta upp lite smör och bryn köttet runt om.
Flytta över köttet till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek vidare i ugnens mitt i ca 22 minuter.
Fördela potatis och morötter på en bakplåtspappersklädd långpanna och ringla olja över. Rosta ca 30-35 minuter.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på lite hushållspapper.
Hetta upp smöret och fräs svamp och lök blankt och smidigt, vänd ner bacon.
Ta ut köttet och låt det vila en liten stund.
Skiva upp och lägg på ena sidan av ett serveringsfat. Placera rotfrukterna på andra sidan eller under köttet.
Blanda ner lingon i baconröran och lägg som topping på köttet. Garnera och servera.
“Rotfrukterna och köttet kan stekas samtidigt. I varmluftsugn på två olika plåtar, i vanlig ugn på samma plåt.”