Fläskfilé på rotfruktsbädd

Fläskfilé på rotfruktsbädd

Av: / Foto: Anders Norrsell
75 min
4 port
Med smaksatt crème fraiche, fläskfilé och rotfrukter gör du snabbt och lätt denna härliga festgratäng!
Fler recept på:
Gratäng, Budgetmat, Fläskfilé, Potatis, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 800 g delikatesspotatis
    3. 3 morötter
    4. 2 st palsternackor
    5. 2 msk finhackade örter
    6. 2 msk olivolja
    7. 700 g fläskfilé
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 2 förp crème fraiche, saffran & tomat
    11. 10 skivor rökt skinka
    12. 11/2 dl riven lagrad ost
  1. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta och klyfta eller halvera potatisarna. Skala och dela morötter och palsternackor i mindre bitar. Blanda samman örter och olja. Blanda samman örtolja och rotfrukter och fördela på en bakpappersklädd plåt, rosta mitt i ugnen 25–30 min.

    2. 2.

      Putsa köttet och salta och peppra runtom. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna. Stek köttet mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt köttet vila några min. Skiva det.

    3. 3.

      Ta ut rotfrukterna och blanda med en av crème fraiche-burkarna. Fördela rotfruktsblandningen i en smord ugnsform. Fördela filéskivorna ovanpå. Vik samman skinkskivorna och fördela mellan filéskivorna.

    4. 4.

      Bred ut crème fraiche (andra burken) på köttet. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 12 min. Garnera med kryddgrönt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?