Fläskfilé på italienska

Fläskfilé på italienska

Av: / Foto: Anders Norrsell
75 min
4 port
Varva smakrik salami med mild mozzarella mellan fläskfiléskivorna – festligt!
Fler recept på:
Italiensk Mat, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 600–700 g fläskfilé
    3. 2 msk smör
    4. 125 g mozzarellaost
    5. 150 g salami i skivor
  1. Rostade rotfrukter

    1. 10 st potatisar
    2. 4 st morötter
    3. 250 g röd steklök
    4. 3 st palsternackor
    5. 3 msk olivolja
    6. 2 msk finhackad rosmarin
  2. Paprikasås

    1. 1 st röd paprika
    2. 1 st gul lök
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 dl vatten
    5. 2 msk konc grönsaksfond
    6. 1 1/2 dl vispgrädde
    7. lite maizena ljus såsredning
  3. Ev garnering

    1. rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Putsa fläskfilén, salta och peppra runtom. Bryn i smör.

    2. 2.

      Skär filén i 1 cm tjocka skivor men skär inte helt igenom filén. Skär mozzarellan i tunna skivor. Fördela ost och salami mellan skivorna. Lägg filén i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 25 min.

    3. 3.

      Rostade rotfrukter: Tvätta och klyfta potatisen. Skala morötter, lök och palsternackor. Dela rotfrukterna i mindre bitar. Blanda rotfrukter och potatis med olja och rosmarin på en plåt med bakpapper. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Lägg på löken och stek ytterligare ca 12 min.

    4. 4.

      Paprikasås: Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och paprika blankt i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och fond och låt allt koka samman 8–10 min. Mixa såsen slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde och låt koka upp igen, red av såsen med maizena såsredning om du vill ha den lite tjockare. Garnera ev med lite färsk rosmarin.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Potatis, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?