Fläskfile och pastagratäng

Fläskfile och pastagratäng

Av:
4 pers
Krämig gratäng med fläskfile, bacon och pasta. Så gott och enkelt till helgen. 200 grader
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 300 g färsk spenat
    2. 1 st purjolök
    3. 1 st paprika
    4. 140 g bacon, tärnat
    5. 400 g kokt pasta
    6. 700 g fläskfile
  2. Gratängsås

    1. 1 st gul lök
    2. 3 dl vispgrädde
    3. 3 dl mjölk
    4. 2 dl vitt vin
    5. 2-3 msk konc kalvfond
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
    8. 2 msk cream cheese
    9. 1 1/2 dl riven lagrad ost

Gör så här

    1. 1.

      Fräs spenaten mjuk i smöret, krama ur all vätska. Strimla purjon, tärna paprikan och fräs utan att det får färg. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Blanda det stekta med pastan och fördela i en smord ugnsform. Putsa och skiva filen, salta och peppra. Stek köttet i lite matfett 2-3 minuter på varje sida.

    3. 3.

      Gratängsås: Finhacka löken och fräs i lite matfet i en vid panna. Tillsätt grädde, mjölk, vin och kalvfond. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda 3-5 minuter.

    4. 4.

      Lägg ner fileskivorna i såsen. Låt allt puttra ca 20 min. Rör ner cream cheese när såsen är nästan klar och låt den smälta. Häll blandningen över pastan i formen.

    5. 5.

      Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med persilja och paprikaringar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?