Fläskfilé med svamprisotto

Fläskfilé med svamprisotto

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 250 g champinjoner
    2. 2 tsk flytande margarin
    3. salt
    4. peppar
    5. 8 dl vatten
    6. 2 st kycklingbuljongtärningar
    7. 1 st gul lök
    8. 1 - 2 vitlöksklyftor
    9. 2 tsk olivolja
    10. 2 dl arborioris
    11. 1½ dl vitt matlagningsvin
    12. 600 g fläskfilé
    13. 2 tsk olivolja
    14. 1 dl riven parmesan
    15. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Klyfta svamp och stek i margarin. Salta och peppra och ställ åt sidan.

    2. 2.

      Koka upp vatten med buljongtärningarna. Håll buljongen varm.

    3. 3.

      Slaka och finhacka lök och vitlök, stek mjuk i olja i en gryta. tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och låt reducera till ungefär hälften, rör hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong litet i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Rör då och då.

    4. 4.

      Skär köttet i bitar, platta till dem något, pensla med resterande olja och stek eller grilla dem. Salta och peppra.

    5. 5.

      Risotton är klar när det fortfarande är en liten kärna i riset (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt parmesanen och låt den smälta. Rör sedan ner svampen i risotton. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Servera köttet med risotto och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?