Fläskfilé med råstekt potatis och kantarellsås

Fläskfilé med råstekt potatis och kantarellsås

Av:
45 min
4
En svårslagen rätt som gillas av de flesta!
Annons

Ingredienser

    1. 500 gr Fläskfilé av Svensk
    2. 600 gr potatis, fast sort.
    3. Smör till stekning
  1. Kantarellsås:

    1. 1 ltr Kantareller
    2. 2-3 msk Smör
    3. 3 dl Grädde
    4. 1-2 dl Vatten
    5. 2 msk Kalvfond
    6. Salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva potatisen. Hetta upp smöret och stek potatisen på hög värme tills den fått fin färg. Vänd då och då och lägg över i en form. Ställ in i ugnen på underhållsvärme.

    2. 2.

      Skiva fläskfilén och bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Rensa svampen och stek bort vätskan i en stekpanna. Tillsätt smör och fräs svampen i ca 3-4 minuter. Tillsätt grädde, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Servera med sallad, fetaost och färska bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?