Fläskfilé med råmarinerad svamp och dragonsås

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 personer
Fantastisk god middagsrätt med fläskfilé, svamp och dragonsås!
Fler recept på:
Potatis, Svamp, Vitlök, Chili, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 1 fläskfilé
    2. salt och peppar
    3. smör till stekning
    4. Råmarinerad svamp
    5. 150 g färska champinjoner
    6. 1–2 vitlöksklyftor
    7. 75 g färsk bladspenat
    8. 1/2 dl olivolja
    9. malen svartpeppar
  1. Sås

    1. 1/2 gul lök
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 2 msk hackade svarta oliver
    4. 1/2 röd urkärnad chilifrukt
    5. 3 dl grädde
    6. 1 tsk torkad dragon
    7. 1 tsk dijonsenap
  2. Garnering

    1. svarta oliver
    2. stekta tomathalvor

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filén ren från hinnor. Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lite lätt mellan två plastpåsar. Salta och peppra.

    2. 2.

      Råmarinerad svamp: Skiva svampen tunt och lägg ner i en bunke. Skala vitlöken, skiva tunt och tillsätt den tillsammans med spenaten. Ringla över oljan. Krydda med salt och malen svartpeppar. Blanda varsamt.

    3. 3.

      Stek filéskivorna i smör i en stekpanna på medelvärme tills de får färg, ca 2 minuter på var sida. Ta upp köttet.

    4. 4.

      Sås: Lägg en klick smör i pannan. Skala och hacka lök och vitlök och stek lite lätt, ca 30 sekunder. Blanda ner oliver och chili och låt fräsa med ytterligare 30 sekunder. Häll på grädden och rör ner dragon och senap. Låt såsen puttra i ca 5 minuter tills den tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Varva köttet med svampblandningen på varma tallrikar och häll såsen över. Garnera med några oliver och stekta tomathalvor och servera med ugnsbakade potatisklyftor eller nykokt jasminris.

Fler recept på:
Potatis, Svamp, Vitlök, Chili, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?