Fläskfilé med gorgonzolasås

Fläskfilé med gorgonzolasås

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 portioner
Snabblagat och uppskattat av de flesta!
Fler recept på:
Fläsk, Brysselkål, Potatis, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 140 g skivat bacon
    2. 1 1 fläskfilé ca 700 g
    3. salt, svartpeppar
    4. 2 msk smör
    5. 3 schalottenlökar
    6. 2 röda grillade paprikor
    7. 2 dl vispgrädde
    8. 1 dl vatten
    9. 1 1/2 msk kalvfond
    10. 150 g gorgonzola
    11. 2 msk finhackad persilja
  1. Serveras med

    1. haricots verts, brysselkål, klyftpotatis
  2. Garnering

    1. kryddgrönt

Gör så här

    1. 1.

      Strimla bacon och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Putsa köttet, salta, peppra och bryn runt om i smör i stekpanna.

    3. 3.

      Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Lägg ner med köttet i stekpannan och tillsätt grädde, vatten och fond. Låt koka på svag värme ca 10 minuter.

    4. 4.

      Dela osten i bitar och smält ner i såsen. Smaka av med kryddor och tillsätt persilja. Strö över bacon. Servera med rostad klyftpotatis och kokta grönsaker.

Fler recept på:
Fläsk, Brysselkål, Potatis, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?