Fläskfile med gorgonzola o bacon

Fläskfile med gorgonzola o bacon

Av:
60 min
4 Portioner
Äggstanning:3 ägg,2 dl kesella,2 dl grädde,1 dl riven lagrad ost,1 tsk salt,1 krm svartpeppar. Garnering: knaperstekt bacon o klippt gräslök
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 150 g smör
    3. 2 msk vatten
    4. 700 g fläskfile
    5. 1 tsk salt
    6. 1 krm svartpeppar
    7. olja till stekning
    8. 2 msk smör
    9. 10 cm purjolök
    10. 140 g tärnad bacon
    11. 200 g gorgonzola
    12. 2 msk gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Ugn 225 grader.Gör pajdegen.Putsa köttet o salta o peppra runt om.Bryn runt om.In i ugnen i ca 20 min.Låt vila en stund,skiva upp ca 1 cm skivor.Strimla purjon.Fräs löken blank.Stek bacon knaprigt o låt rinna av.Skär osten i skivor.Lägg i löken,bacon o gräslök i pajen.Häll hälften av äggstanningen i formen o varva fileskivorna o osten längs kanterna.Häll resten av äggstanningen över.In i ugnen i 30-35 min. Garnera med bacon o gräslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?