Fläskfilé med citron & rosmarin

Fläskfilé med citron & rosmarin

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 personer
Gör helt klart i förväg så är det bara att skära upp och garnera när det är dags. Den låga ugnsvärmen gör köttet extra saftigt och gott.
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Vitlök, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. 1 kg fläskfilé
    3. 2 msk smör
  1. Marinad 1

    1. 4 st vitlöksklyftor
    2. 2 st citroner
    3. 1 liter kycklingbuljong av 2 tärningar
    4. 1/2 dl salt
    5. 2 st kvistar rosmarin
  2. Marinad 2

    1. 1 st citron
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 2 kvistar rosmarin
    4. 1 dl olivolja
    5. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filén och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och stick en stektermometer i tjockaste delen. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen når 65°.

    2. 2.

      Marinad 1: Skala och grovhacka vitlöken. Skär citronerna i bitar. Blanda och koka upp alla ingredienserna. Låt svalna. Lägg i fläskfilén, ställ kallt och låt marinera till nästa dag.

    3. 3.

      Marinad 2: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka rosmarinbladen. Blanda alla ingredienserna.

    4. 4.

      Skär filén i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla över marinad 2 och garnera ev med lite rosmarin.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Vitlök, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?