Fläskfilé med chili-baconströssel

Fläskfilé med chili-baconströssel

Av: / Foto: Kent Jardhammar
55 min
4 portioner
Recept på fläskfilé med chili-baconströssel.
Fler recept på:
Basilika, Chili, Potatis, Tomater, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 1 st fläskfilé, ca 500 g
    2. 2 msk smör
    3. 1 tsk salt
    4. 2 krm peppar
  1. Strössel

    1. 1 pkt bacon, 140 g
    2. 1/2–1 st mozzarellaboll
    3. 2 msk röda inlagda jalapeños (chilipeppar)
    4. 1 kruka basilika att strö över
  2. Sås

    1. 3 dl sky + vatten
    2. 2 msk konc kalvfond
    3. 3 msk vetemjöl
    4. 2 dl crème fraiche
    5. 2 msk soja
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Putsa filén från fett och senor. Bryn den hel till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg in filén i ugnen i 200 ° och stek till 70° innertemperatur.

    2. 2.

      Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten i stekpannan, sila ner det i en kastrull. Tillsätt fonden och koka upp skyn i kastrullen. Blanda vetemjöl och crème fraiche, vispa ner det i skyn. Sjud såsen några min, smaka av med soja, salt och peppar.

    3. 3.

      Strimla och knaperstek baconet. Låt det svalna. Skär mozzarellan i små tärningar, hacka chilipepparn. Blanda hälften av baconet med resten av ingredienserna till strösslet.

    4. 4.

      Skär filén i 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem i en rad på ett ugnssäkert uppläggningsfat. Häll på lite sås. Strö ett täcke med strösslet längs med hela filén. Ställ in det i ugnen ca 10 min tills osten smält lite. Strö basilika över filén. Lägg resten av baconet i såsen och värm.

    5. 5.

      Servera med sås, ugnsstekt hel potatis, gröna sojabönor och tomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?