Putsa filén från fett och senor. Bryn den hel till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg in filén i ugnen i 200 ° och stek till 70° innertemperatur.
Vispa ur stekpannan med 3 dl vatten i stekpannan, sila ner det i en kastrull. Tillsätt fonden och koka upp skyn i kastrullen. Blanda vetemjöl och crème fraiche, vispa ner det i skyn. Sjud såsen några min, smaka av med soja, salt och peppar.
Strimla och knaperstek baconet. Låt det svalna. Skär mozzarellan i små tärningar, hacka chilipepparn. Blanda hälften av baconet med resten av ingredienserna till strösslet.
Skär filén i 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem i en rad på ett ugnssäkert uppläggningsfat. Häll på lite sås. Strö ett täcke med strösslet längs med hela filén. Ställ in det i ugnen ca 10 min tills osten smält lite. Strö basilika över filén. Lägg resten av baconet i såsen och värm.
Servera med sås, ugnsstekt hel potatis, gröna sojabönor och tomater.