Fläskfilé med bacon och kantareller

Fläskfilé med bacon och kantareller

Av:
60 min
4 Fläskfilé
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 500 G Fläskfilé
    2. 2 Msk Smör
    3. 1 Tsk Salt
    4. 2 Krm Peppar
  2. Baconsås

    1. 1 P Bacon
    2. 4 Dl Vatten plus sky
    3. 2 Msk Kalvfond
    4. 2 Dl Grädde
    5. 1 Msk Kinesisk soja
    6. 3 Msk Vetemjöl
    7. 0,5 Tsk Salt
    8. 2 Krm Peppar
    9. 100 G Färska kantareller
    10. 1 Msk Smör

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225° Bryn filen runt om i en stekpanna. Salta och peppra.

    2. 2.

      Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt i en termometer med spetsen i mitten på köttet. Stek till 70° innertemperatur. Spara skyn från stekningen.

    3. 3.

      Baconsås: skär baconet i bitar och stek det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Häll sky, kallt vatten, fond, grädde, soja, mjöl, salt och peppar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter.

    4. 4.

      Häll hälften av baconet i såsen och spara hälften till dekoration. Stek kantarellerna i smör. Salta dem lätt.

    5. 5.

      Skär upp filen i skivor och strö det sparade baconet och kantarellerna över. Servera med ugnsstekt potatis, broccoli, gelé och baconsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?