Fläskfilé med bacon

Fläskfilé med bacon

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 gr fläskfilé
    2. 1 st gul lök
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 3 st tomater
    5. 1 pkt bacon
    6. 2 dl grädde
    7. 1 dl creme fraiche
    8. 1 ask cremebonjour gräslök
    9. 2 msk konc. kalvfond
    10. 1 dl riven v.bottenost
    11. salt&peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skär köttet i skivor

    2. 2.

      Skala och hacka löken och vitlöken, bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar

    3. 3.

      Stek champinjonerna. Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.

    4. 4.

      Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.

    5. 5.

      Vispa ur stekpannan med 2 dl grädde, tillsätt creme fraiche, creme bonjour, senap och kalvfond. Salta och peppra. Rör ner bacon i såsen.

    6. 6.

      Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 min. Grädda tills den fått fin färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?